söndag 26 februari 2012

Det händer saker i bygget.

Vad som är tyvärr ett evigt dilemma och ett typiskt scenario i ett renoveringsprojekt är att små skitsaker blir kvar till slutet. Vårat projekt är inget undantag. På slutet har man en förmåga att på ngt sätt totalt tröttna och tappa stinget. Kanske inte riktigt så illa är det i vårt fall, men det har dock stagnerat avsevärt här hemma. Men då är vi ju NÄSTAN klara med allt. Vi har iaf tagit oss samman och få lite saker gjorda här en helg i februari. Vilken lycka såhär i efterhand!



Peter har tillverkat lådfronter till under ugnen och under diskhon. Dessa satt på plats i några veckor innan jag gjorde min del av arbetet, fäste handtagen. Så nu har äntligen alla lådor en front. Känns riktigt lyxigt att kunna dra ut lådan under diskhon och ha sopkärlen överskådligt och prydligt under sig. Detta är verkligen en otroligt smart modern lösning. Sophanteringen blir så mkt enklare och smidigare på detta sätt, istället för de djupa skåpen man hade förr då man antingen fick kasta in soporna i blindo eller sticka in halva överkroppen i skåpet för att se vad man gjorde.



Golvet framför TV:n har varit täckt av sladdar och åter sladdar tillhörande hemmabioanläggningen. Detta har stört mig oerhört, men på något sätt har vi dragit oss för att starta upp projektet då det är så mycket lister som ska på plats. Förra helgen tog vi till slut tag i eländet och se så snyggt och stilrent det blev!! Min sladdfobi har utvecklats genom åren, och numera anser jag att sladdar är fula och ska döljas så långt det bara går! Det är definitivt ingenting som förfinar ett hem i gammal stil. Det vi nu har kvar är att vi tänkt fästa grenuttaget på väggen så vi verkligen får bort alla sladdar även kring eluttaget. Men måste göra lite nya inköp för att åstadkomma detta.

Kvar är nu: behandla ekbänkskivan i köket, måla träskivan ovanför fläkten, fixa så vi kan stänga dörren till vardagsrummet och sovrummet ordentligt samt några andra små målerigrejjer på småställen tror jag. SNAAART! Ska sedan bli så spännande att få lägenheten värderad inför framtida husköp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar